A SZERZÕ

29 éves magyar fiatalember, különösebb túrázós elõélet nélkül. Élete álma a Camino, pedig csak 2005-ben hallott elõször róla.

Megmagyarázhatatlan indokból járja az utat, de kellemesen kikapcsolódik a napi közigazgatási mókuskerékbõl, gyönyörû helyeken jár és jó emberekkel ismerkedik meg.

Az úton különös érzések lesznek úrrá rajta, a természeti környezet ugyanis felerõsíti intuícióit, és ennek furcsa következményei lesznek.

Balázs

Florent

FLORENT

45 éves francia férfi. Milliomos, de ez nem látszik rajta. Felettébb mókás egyénisége magával ragadja a többi zarándokot.

Az útra választani és felejteni jött. Választani három nõ között, és elfelejteni egy gyermeket.

Bár az út elején majdnem feladja, késõbb gyógyult lábbal ered a szerzõ nyomába, és az utolsó napokat együtt töltik az úton, valamint az Óceán partján.

PAOLA

A mosolygós, 24 éves olasz lány egyedül járja az utat. Kedvenc ismerõseit nyakbaugrással és puszival köszönti.

Rettenetesen fél a sötéttõl és tartózkodik az igénytelenségtõl, de egyszer nagy dologra vállalkozik, és emiatt a szerzõvel is különös dolgok történnek.

Paola

Herr Skora

SKORA

70 éves német filozófus. Nyugdíjba vonulásáig öntõmunkásként dolgozott, utána ragadt tollat, eddig két könyve jelent meg. Gyalog indult svájci, zürichi háza elõl, és mindig a szabadban aludt a Santiagóig tartó, 2000 kilométeres zarándoklatán.
Elmaradhatatlan piros pólója és sváji akcentusa a két fõ jellemzõje. A szerzõt magázta, minden mondatát a “Nézze, Teremi úr!” frázissal kezdte.

DOKTOR ÉS JAKAB

Ex-keletnémet orvos és tinédzser fia. Az utat a fiú születésnapi ajándékként kapta, de õ ezt nem úgy éli meg. Nagyjából egy szót sem szól abban a két hétben, amíg a szerzõ útitársaként a Caminot járja.

Állandó versenyben vannak a legjobb helyekért az íróval. Mindig vesztenek.

Doktor és Jakab

Andrew

 

ANDREW

Angoltanár, aki 10 évesen elhagyta hazáját, és azóta sem talált vissza.

Apja háborús hõs, fia elefántvadász, csak õ ilyen “genetikai hulladék”, ahogy megfogalmazta egy rózsaszín muskátli tövében.


COWBOY ÉS NEJE

Felvidéki magyarok, végzõs egyetemisták. Diplomaosztójuk utáni nap indultak az útra, elsõ három éjszakájukat a párizsi Louvre kertjében, a csigalassú vonaton és a Pireneusok sziklái között töltötték.

Ez utóbbi annak volt köszönhetõ, hogy megdöntötték  a legkésõbbi induló rekordját: délután 4kor vágtak neki a legalább 10 órás gyaloglást igénylõ elsõ szakasznak.

Katinka és Zoli

Peter és Alex

PETER ÉS ALEX

Peter 28 éves, kutató. Alex még csak 19, egyedül járja az utat, és bioinformatikusnak tanul.

Legnagyobb teljesítményük, hogy összeszedik a részegen szunyókáló szerzõt egy szalmabáláról, és hosszú heteken keresztül utastársai az írónak.

és még…rengeteg magyar és külföldi zarándok, rokonok, egy Jövõbõl Jött Nõ és kutyák.

No comments yet

Comments are closed.