I. fejezet
A zarándoknak nincs állandó lakcíme

Megteszem az első négy métert a Caminon, majd lendületből átkelek a Pireneusokon. Az út szüze, Gonosz Mórok és egy dühöngő ventilátor a történetben.

II. fejezet
Virágot szedni

Amelyben megismerkedem Paulával és Florentnal, akik később még fontos szereplők lesznek. Előkerül több kicsi, piros útikönyv. Pompeius, egyfajta tészta és egy hangos ébresztőóra a történetben.

III. fejezet
És így halt ki az Aquitániai hercegi ház

Amelyben levisz a szél az Alto de Perdon-ról, és átvágok néhány felettébb hasonló középkori városon. Izomlazító krém, egy épülő szénerőmű és egy leszúrt húg a történetben.

IV. fejezet
A birkák a partoldalat másszák

Amiben alkalmi ismerőseim elhagynak, de jönnek újak. Egy borral működő szökőkút, nagyon sok birka és egy jövőből jött nő a történetben.

V. fejezet
Kagylós Szent Jakab!

Amelyben elmesélésre kerül a Szent Jakab út legendája, és kiderül, hogy miért a kagyló a Camino jelképe.

VI. fejezet
Mise tyúkokkal

Amelyben rémálmom van egy ezer éves zarándokhelyen és odaérek időben. Egy angoltanár, egy katedrális és két fehér csirke a történetben.

VII. fejezet
Ciao Paula!

Amelyben baleset történik a jövőből jött nővel, Paula pedig ráébreszt egy nagyon nagy dologra. Tizenhat-színű Windows desktop, egy jósvádájú sofőr és egy szalmabála a történetben.

VIII. fejezet
Ha félsz, kiáltsd: Winetu!

Amiben elmesélésre kerül egy szabadban alvás hosszú éjszakája. Kétezer éves út, őrült traktoros és a Cassiopeia a történetben.

IX. fejezet
Ó, ez valami transzeurópai utazás!

Amiben nagyon sokat gyalogolok, egy biciklis pedig a fogmosás miatt majdnem az árokban végzi. Jéghideg olíva, sárga munkagépek és egy megtalált cetli a történetben.

X. fejezet
Flashback

Az olvasó a szerzővel a kétezres évekbe, majd az Óceán partjára repül. Anthony Quinn, Sándor és francia túravezetők a történetben.

XI. fejezet
Nézze, Teremi úr!

Amiben megismerkedek egy német öntőmunkással, aki egyébként nyugdíjas filozófus. Dombok, telefirkált falak és arannyal rakott szekerek a történetben.

XII. fejezet
Fidel félpercenként meg akar halni

Amiben turistalátványosság leszek és elkészítem az év fotóját. Egy kis barna kő, higanymozgás, valamint hülye kölykök a történetben.

XIII. fejezet
Az pedig ott lent Triacastela

Amiben lelkileg a Camino végére érek. Egy örmény varázsló, egy szembe jövő öregember és egy hiányzó Jagermaister a történetben.

XIV. fejezet
És rajta az írás: Mercatos

Amiben éjjel zarándokolok, majd félrenyelem a csirkét.
Spanyol mulatság, világoskék rövidnadrág és azúrkék szitakötők a történetben.

XV. fejezet
Öt perccel később

Amiből kiderül, hogy mi a fene volt ez az egész.
Egy rosszul halló szerzetes, két közhely és három kulcs a történetben.

XVI. fejezet
Végül mindannyian együtt leszünk Santiagoban

Megérkezem.

XVII. fejezet
Vamos a playa!

Amiben fontos dolgok derülnek Florentról és felfedésre kerül az út legutolsó legendája. Egy világvége tábla, egy üveg olasz víz, és egy lángoló zokni a történetben.

XVIII. fejezet
Visszafelé a sárga nyilak útján

Az utolsó, rövid fejezet, amiben egy pillanatra kisüt a nap.

No comments yet

Comments are closed.